Kirsistä sanottua

”Kirsi Ojansuu-Kaunisto on asioihin paneutuva, intohimoinen ja tarmokas politiikan tekijä. Hän ymmärtää sivistyksen arvon nykymaailmassa, ja on tehnyt pitkään työtä vihreiden arvojen puolesta. Jos haluat eduskuntaan itsenäisen, arvojensa pohjalta päätöksiä tekevän voimanaisen, Kirsi on sellainen.”
– Pekka Haavisto

 

”Kirsi on luotettava, sanojensa takana pysyvä nainen, joka uskaltaa nostaa myös ikäviä asioita päivänvaloon kokiessaan ne ihmisille tärkeiksi. Olen tuntenut Kirsin yli 20 vuotta. Tiedän, että häneen voit luottaa! Hän tekee työtään myös sydämellään!”
– Tuitu, Tuija Maaret Pykäläinen, keikkatyöläinen, ent. vihreiden kansanedustaja

Tapasin Kirsin ensi kertaa Sitran talouspolitiikan kurssilla 2000-luvun alussa alustaessani siellä. Hän teki paljon kysymyksiä. Hänen talouspoliittinen osaamisensa on vuosien myötä hienosti kasvanut. Kirsi on nainen isänmaan ja maailman asialla.
– Raimo Sailas , valtionvarainministeriön valtiosihteeri 1995-2013

”Olen vakuuttunut siitä, että  Kirsi on rehellinen ja jalat maassa oleva ihminen. Hän on valmis puolustamaan arvoja, jotka tekevät tästä yhteiskunnasta tasa-arvoisemman ja paremman paikan monelle. Hänen arvovalintansa ovat myös takaamassa sellaista yhteiskuntaa, jossa tulevien sukupolvien on parempi elää. Kirsi ei aja politiikassa omia etujaan, vaan niiden, jotka tarvitsevat puolesta puhujaa. Vielä pidän tärkeänä, että Kirsillä on kristillinen maailmankatsomus.”
– Satu Suonperä, pastori

”Tiedän ja tunnen Kirsin rehelliseksi,
tunnolliseksi ja luotettavaksi ihmiseksi, joka
suurella sydämellä,
vilpittömällä viisaudella,
konkarin kokemuksella,
(jalat tukevasti maassa ja pää ihanasti pilvissä)
sinnikkäästi ja nöyrästi hoitaa meidän yhteisiä asioita.”
– Kirsi Närepalo-Lahtinen , erityisluokanopettaja

”Kirsi on kokenut poliitikko ja nainen parhaassa iässä! Vihreät arvot ovat myös itselleni tärkeitä ja uskon, että Kirsin empaattisuus vaikuttaa myös asioihin joita hän ajaa, sekä tapaan miten hän tuo niitä esille. Luokanopettajan työssään Kirsi on jo oppinut kärsivällisyyttä ja mielikuvitusta; jos asiat eivät heti ekalla kerralla mene kuten on suunniteltu, niin yritetään uudelleen niin kauan että menee!”
– Katja Jansson, koulutussihteeri

”Luotettava. Ensimmäisenä tulee Kirsistä mieleen ehdottomasti se, että hän on ystävänä ja poliitikkona luotettava. Kirsiä voi kuvailla myös sanoilla rohkea, sinnikäs, lämmin, viisas, elämänmyönteinen”.
– Anniina Iivonen, päiväkodin johtaja

Kirsi on rohkea politiikantekijä, joka ei hylkää arvojaan ja moraaliaan, vaikka välillä on tehtävä kompromisseja. Kirsi kantaa vastuuta luonnon lisäksi erityisesti lapsista ja nuorista, sivistyksestä ja vähemmistöistä. Kirsi kuulee ja arvostaa äänestäjien mielipiteitä, niin vaalien alla kuin välissäkin. Konkarilla on jalat tukevasti maassa ja oikeudenmukainen ja lämmin sydän.
– Satu Leivonsalo, alueasiamies, opiskelija

”Arvostan ja kunnioitan Kirsissä hänen rohkeuttaan ja
tinkimättömyyttään. Häntä voi syystä sanoa vahvaksi arvopoliitikoksi,
sillä Kirsin päätöksissä ja mielipiteissä pilkistävät monet nuoruuden
ihanteet.
Kirsi on silti valmis kuuntelemaan, perehtymään ja tarvittaessa
korjaamaan mielipidettään. Hän ei kangistu kaavaan – eikä haalistu
tapettiin politiikan monissa väännöissä. Hän on herkkävaistoinen
poliitikko, jolla on luontainen kyky rakentaa ihmisten välisiä
suhteita ja luottamusta.”
-Timo Kaunisto (kesk) , aviomies

” Olen tuntenut Kirsin 15 vuoden ajan. Hän on muuttunut niiden vuosien aikana…kuinka sen nyt sanoisin…. Parempaan suuntaan joka tapauksessa. Fundisvihreät mielipiteet ja näkemykset ovat kypsyneet rakentavampaan ja keskustelevampaan suuntaan. Kirsistä on kasvanut vuosien myötä valtiomiestasoinen päättäjä”.
– Martti Töttölä , vierustoveri valtuustosta ,kaupunginvaltuutettu ( vihr)

”Vieruskaverini Hämeenlinnan kirkkovaltuustosta. Yksi sana kertoo paljon Kirsistä, oikeudenmukaisuus. Se sana kulkee läpi kaiken Kirsin tekemisen. Yhdistettynä vahvaan perehtymiseen ja talouden tuntemiseen Kirsin oikeudenmukaisuus tuottaa siunattuja hedelmiä. Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu. Kirsillä on hersyvä nauru ja lämmin halaus, ihmisläheinen.
Ilkka Iivari, rikoskomisario”

”Tein Kirsin kanssa yhteisinä eduskuntavuosinamme paljon yhteistyötä mm.
ihmisoikeusasioissa. Arvostan myös hänen pedagogista osaamistaan ja sain
vaikeavammaisen tyttäreni kouluratkaisuihin häneltä vuosia sitten viisaita
neuvoja. Kirsi on yhteistyökykyinen ja asioihin perehtyvä ihminen. Hyvät
hämäläiset, äänestäkää hänet järjellä ja sydämellä takaisin Eduskuntaan!”
Ulla Anttila , Vihreiden kansanedustaja 1991-2007

”Kirsissä erinomaista on hänen pitkä kokemuksensa kansanedustajana ja hänen osaamisensa mm. koulutuspolitikassa. Parasta Kirsissä on kuitenkin hänen intohimonsa reilumman ja kestävämmän maailman puolesta.”
Oras Tynkkynen, vihreiden kansanedustaja 2004-2015